Tu când călătorești prin Iași cu Tramvaiul CoWorking?

32472052_630161540663643_1381842368130449408_n

Cu internet wireless gratuit, prize pentru incarcare laptopuri si telefoane mobile (dar de ce nu si videoproiectoare si cafetiere?), biblioteca din tramvai cu reviste PINMagazine si carti de specialitate oferite de editura Polirom, scaune retapitate cu materiale furnizate de Conduent si printate de AmbraSign, dar si un preview asupra raportulului despre spatiile de coworking din Europa Central si de Est realizat de PINMaps, Tramvaiul de CoWorking devine a cel de-al unsprezecelea mijloc de transport personalizat tematic în cadrul proiectului „Iași – orașul tramvaielor pictate”.

Coworking presupune un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite. Coworking-ul reprezintă totodată un liant socio-profesional, ce previne izolarea liber-profesioniștilor în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru și la creșterea calității muncii.  Pe lângă găzduirea antreprenorilor și freelancer-ilor în spațiile comune de lucru, spatiile de coworking au ca scop stimularea antreprenoriatului și prin sesiuni, evenimente și workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoștințe către cei care au o idee de business și sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o inițiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin.

Tramvaiul CoWorking se inscrie in seria de initative prin care Fab Lab Iasi sprijina si dezvolta evenimentele și inițiativele tehnologice, coagulând comunitatea tehnologică din Iași într-un comunitate regionala care reuneste profesioniști, studenți, profesori, companii, antreprenori, organizații, grupuri de inițiativă din domeniul tehnologic.

32332235_629299417416522_3006459618093170688_n (1)

Tramvaiul ales este de tip GT4, cu o capacitate de 140 de locuri din care 43 pe scaune. Media de varsta a celor 3.200 de calatori transportati zilnic de acest tramvai pe traseul 8 este de 22 de ani, traseul 8 unind Baza 3 de Copou, trecand pe langa Universitatea “Al.I.Cuza” Iasi dar si prin campusul studentesc din Tudor Vladimirescu ce apartine de Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” Iasi.

Personalizarea acestui tramvai de tip GT4 a durat circa 2 luni (martie – mai 2018), proiectul fiind realizat de Asociația TRAMCLUB IAȘI si o echipa de studenți voluntari de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi, alături de Fab Lab Iasi si Compania de Transport Public Iasi, Fabrica de vopsele National Paints Romania, Atelier SPRE, cu sprijinul colaboratorilor de la Ambra Sign, Conduent, Vodafone, WINK Public Multimedia, Dopo Poco, Adicenter, Primăria Municipiului Iași.

Distribuie și tu:

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de

RECOMANDATE

Articole similare

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de tanc. Iar, românul creativ, singurul