Camera de Hotel nu e Acasa

images

Exista o serie de angajati care trebuie sa calatoreasca in mod obligatoriu ca parte a meseriei lor. Au functii care dau bine pe cartea de vizita: Area Manager, Business Developer Manager, Regional Manager, Sales Director etc. In fapt sunt doar niste agenti de vanzari mai bine platiti. Aveam o vorba la un moment dat: un director adevarat are propria cafetiera si secretara.

Pe cei mai multi dintre acesti manageri de vanzari ii poti intalni dis-de-dimineata la benzinariile OMV/Rompetrol de la iesirile din oras sau la restaurantele McDonald’s de pe traseu. Sunt oameni isi risca zilnic viata pe sosele tarii, care dezvolta boli profesionale nerecunoscute (ex. hernia de disc datorita condusului pe sute de mii de km, boli cardiace datorita consumului de cafea si energizante etc.)

De cele mai multe ori deplasarile au o durata de mai multe zile, ceea ce implica normal cazarea peste noapte la hotel/pensiune. Datorita presiunii pe rezultate, unii ajung sa petreaca mai multe nopti la hotel decat acasa alaturi de cei dragi. Cred ca 2005 a fost anul in care am decontat circa 200 de nopti de cazare.

Daca insa la 25-30 de ani aceasta situatie era acceptabila, cei care au depasit 35-40 de ani lasa in urma o familie, o sotie / un sot care trebuie sa trezeasca copiii, sa ii imbrace, sa ii duca la scoala/gradinita si sa le spuna (a cata oara?) ca tata/mama se vor intoarce curand acasa, dar nu in seara asta.

Si astfel, ajungi treptat sa te obisnuiesti cu camera de hotel, incat la un moment dat o consideri “casa departe de casa” si incepi sa faci alegerea unui hotel in functie de cat de bogat e micul dejun sau cat e de moale mocheta din camera. Am o prietena care la hotelul ei preferat dintr-un oras sta doar la camera 27, dupa ce in ultimii 2 ani le-a testat pe toate.

Incepi sa te recunosti intr-o serie de situatii cum ar fi:

  • cand rezervi camera telefonic, cei de la receptie te recunosc dupa voce
  • seful de sala te saluta familiar in fiecare dimineata la micul dejun
  • stii deja continutul minibar-ului
  • ai contract pe firma pentru decontarea cazarii in acea locatie
  • ai vorbit la receptie sa introduca consumatia de la minibar in costul cazarii, astfel incat sa nu ai probleme la decont
  • ai in bagaj un fier de calcat ca sa nu cheltuiesti suplimentar cu camasile/sacourile care s-au botit.
  • vorbesti cu copiii in fiecare seara ca sa nu te urci pe pereti de atata dor de ei
  • in bagajul de duminica seara, ai tot timpul 2-3 schimburi si camasi in plus, in cazul in care deplasarea se prelungeste
  • micul dejun devine principal masa a zilei
  • te-ai obisnuit cu cosmeticele standard de la hotel, incat nici nu mai consumi gel tau de dus.

Merita insa din cand in cand sa te opresti si sa iei anumite decizii despre viitorul tau si al familiei tale. Despre ce se poate intampla in cazul in care ai un accident departe de casa sau daca o data cu carnetul de conducere iti poti pierde si jobul. Merita sa te gandesti.

Distribuie și tu:

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de

RECOMANDATE

Articole similare

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de tanc. Iar, românul creativ, singurul