„Pașapoarte” de intrare în industria IT

3In vara lui 2014 la Cluj Business Days am aflat prima data de conceptul de Scoala Informala de IT. Un proiect altfel, realizat de o echipa de oameni curajosi obisnuiti cu provocarile: Mihai Talpos, Sebastian Vaduva, Razvan Voica si Sorin Stan.

In toamna deja stiam ca vreau sa aduc acest proiect la Iasi. Si am inceput sa aflu despre Asociaţia pentru Educaţie Informală, despre sprijinul acordat deja de Endava, Fortech si SDL la Cluj, despre planurile de expansiune ale acestui proiect in orase importante din tara.

Dupa alte discutii, intalniri la Iasi si vizite la Cluj am inceput sa vad cam pe unde vin aranjate piesele de puzzle. La Iasi mi s-a alaturat in grupul de initiativa Daniel Buleu si Stefan Carlescu, de la Cluj veneau vesti bune despre procentul de angajabilitate al absolventilor primei serii de Software Quality Assurance (12 din cei 14 se angajasera la firme de IT) iar la Oradea se deschideau noi module de Java Development si Web Development in noiembrie.

Pe ultimele zile de decembrie, trei companii de IT din Iasi (ENDAVA, CENTRIC si MOVIAL) au parafat deja parteneriatele cu Scoala Informala de IT. Mediul local de business este receptiv, astfel incat dupa ce vor vedea rezultatele cu primul modul, mai multe companii si-au anuntat sprijinul.

Mass media locala a imbratisat initiativa si vreau sa le multumesc celor de la Ziarul de Iasi (prin Diego Ciobotaru), Digi24 TV (prin Diana Mihalcea – Recrutat in Iasi) si ClasaBusiness.ro (prin Nicu Enache si Ciprian Ionescu).

Si astfel, la inceput de 2015 suntem la momentul in care anuntam deschiderea înscrierilor la primul modul de Software Quality Assurance, ale caror cursuri incep din martie (http://scoalainformala.ro/qa-iasi/). Obiectivul e sa ajungem ca pe parcursul unui prim an de activitate sa facilitam obtinerea de „pașapoarte” de intrare în industria IT pentru minim 100 de oameni ambitiosi din Iasi si din judetele invecinate.

Grupurile de public țintă avute în vedere de către inițiatorii proiectului Școlii Informale de IT sunt formate atât din persoanele interesate să acceadă la locuri de muncă motivante din domeniul IT&C, cât și din societățile de IT & Software dornice să recruteze personal bine pregătit, entuziast și dotat cu  competențe și aptitudini practice, testate de specialiști cu largă recunoaștere în domeniu.

10625120_586261891485691_6903899337534683130_nAșadar, înscrierile pentru programele Școlii Informale de IT sunt deschise online la adresa: www.scoalainformala.ro/inscrieri constituind și aici o oportunitate pentru oricine vrea să facă reconversie profesională sau să înceapă o carieră în IT de la zero.

Asociaţia pentru Educaţie Informală a luat fiinţă în anul 2013, la Cluj Napoca din iniţiativa unui grup de acţiune format din persoane ce provin din mediul IT & Software, academic sau al antreprenoriatului, având cu toții un ţel comun și anume de a dezvolta IT-ști veritabili în cadrul unor programe de formare robuste și eficiente. Piața locurilor de muncă din IT a ajuns la un dezechilibru “acut”, datorat contrastului mare dintre nevoia de specialiști și resursele umane specializate, insuficiente atât din punct de vedere numeric cât şi calitativ.

Distribuie și tu:

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de

RECOMANDATE

Articole similare

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de tanc. Iar, românul creativ, singurul