Mihai Talpos impreuna cu Razvan Voica, membri in boardul AEI au participat la emisiunea „Recrutat in Cluj„, moderata de Bianca Suciu de la Digi24 TV. Emisiunea integrala poate fi urmarita aici: http://www.digi24.ro/Media/Emisiuni/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Recrutat+in+Cluj/Recrutat+in+Cluj-Metode+alternative+de+a+deveni+IT-ist
Lansat sub egida Asociatiei pentru Educatie Informala, proiectul Scolii Informale de IT a generat o prima serie de absolventi, pregatiti sa intre in industria IT & software clujeana. Festivitatea de absolvire a avut loc in 18 octombrie 2014, intr-un cadru informal si relaxat, bucurandu-se de prezenta unor personalitati notorii pentru industria locala de IT & Software.
Aflat la a doua generatie de cursanti specializati in Quality Assurance, proiectul Scolii Informale de IT de la Cluj Napoca a fost extins si la nivelul altor centre urbane ce se bucura de o activitate intensa in sfera IT & Software. Astfel, incepand cu toamna acestui an si primavara anului viitor, urmeaza sa beneficieze de cursuri pe diverse specializari ( Software Quality Assurace, Java Development, Web Development, .NET Developmnent), cursanti din Oradea si, respectiv, din Iasi.
„Consideram absolvirea primei generatii de cursanti specializati in Quality Assurance ca fiind un succes remarcabil al scolii noastre”, a declarat domnul Sebastian Vaduva, presedintele Asociatiei pentru Educatie Informala.
Asociatia pentru Educatie Informala (AEI) a luat fiinta in anul 2013, la Cluj Napoca, la initiativa unui grup de actiune format din persoane ce provin deopotriva din mediul academic, IT & software sau al antreprenoriatului, toti aderand la un tel comun, acela de a oferi soluții pertinente unor probleme stringente cu care se confruntă piața forței de muncă din România și – implicit – multe dintre societățile care își desfașoară activitatea pe piața de IT & Software din țara noastră. Aceste probleme țin cu precadere de faptul că piața locurilor de muncă a ajuns la un dezechilibru “acut”, datorat contrastului mare dintre nevoia de specialiști și numărul limitat existent in ceea ce priveste resursele umane specializate.
Detalii suplimentare despre proiectul “Scolii Informale de IT” se pot gasi pe website-ul Asociatiei Pentru Educatie Informala: www.scoalainformala.ro