Tramvaiul de Coworking

30074340_2067014306661094_1586755086_o

Acum jumatate de an, la inaugurarea spatiului de coworking Fab Lab Iasi discutam impreuna cu Silviu Stanciu si cu arh. Teodor Stanciu despre cum am putea populariza conceptul de spatiu comun de lucru in oras. Astfel ca ideea unui Tramvai de Coworking a venit natural si a fost imbratisata de Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi pe care Silviu a infiintat-o si care deruleaza proiectul „Iasi, orasul tramvaielor pictate”.

Dar, mai intai ce inseamna CoWorking?

  • Coworking presupune un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite.
  • Coworking-ul reprezintă totodată un liant socio-profesional, ce previne izolarea liberilor profesioniști în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru și la creșterea calității muncii.
  • Mișcarea de colaborare tip coworking a fost inițiată în anul 2005 de către Brad Neuberg, la San Francisco, SUA. Acesta a încercat experimental să combine caracterul independent al unui liber profesionist cu structura și comunitatea create în cadrul unui birou comun.
  • Astfel, Neuberg a inventat termenul coworking, mișcarea cu același nume răspândindu-se în următorii ani în întreaga lume, iar din anul 2017 și la Iași.

În acest context va fi creat Tramvaiul de Coworking cu scopul de a promova valorile mișcării internaționale, mijlocul de transport urmând a fi folosit ocazional pentru sesiuni de lucru și conferințe tematice. Personalizarea exterioară a tramvaiului va aduce avantaje de imagine Municipiului Iași în contextul dezvoltării industriei IT și a atragerii de companii străine din domenii conexe.

Compoziția grafică (imagine de mai sus e o ciorna) aplicată pe tramvai prezintă prin limbaj vizual elementele constitutive ale mișcării Coworking. Compoziția este marcată central de un element grafic de mari dimensiuni, ce sugerează interferențele între domenii, acestea fiind marcate cromatic prin alăturarea unei culori dinamice – turcoaz, cu o nonculoare – alb.

Alegerea unui tramvai de tip GT4, cel mai popular model de tramvai introdus în sistemul de transport public ieșean, va susține impactul proiectului asupra publicului din Iași și din regiune, cu beneficii directe de imagine pentru Compania de Transport Public Iași.

30923369_2094357913926733_1728344590_o (1)

Capacitatea tramvaiului de tip GT4 (nr. 137 pe traseu) este de 140 de locuri, din care 43 pe scaun. Medie de varsta a calatorilor transportati pe traseul 8 : 22 de ani (traseul 8 uneste Baza 3 de Copou, trecand prin campusul studentesc din Tudor Vladimirescu). Pe traseul 8 se transporta cu aproximatie 3.200 de oameni zilnic cu un tramvai.

Proiectul va fi aplicat în perioada 15 aprilie – 13 mai, fiind realizat în parteneriat de Asociația TRAMCLUB IAȘI alături de Compania de Transport Public Iasi, National Paints România – Fabrica de Vopsele, Atelier Spre, Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași și Fab Lab Iasi, cu sprijinul colaboratorilor: Ambra Sign, Conduent, Vodafone, Wink, Dopo Poco, Adicenter, Primăria Municipiului Iași.

Distribuie și tu:

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de

RECOMANDATE

Articole similare

PILA ȘI LAPTOPUL

Poate știți bancul cu rusul, americanul si românul care au primit provocarea să facă un avion primind doar piese de tanc. Iar, românul creativ, singurul